Zeytinyağlı Koruk Sulu Bamya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağlı Koruk Sulu Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- ️Yarım kilo bamya
 - ️3 adet domates
 - ️1 büyük soğan
 - ️2 diş sarımsak
 - ️Bolca zeytinyağ
 - ️Damak zevkinize nazaran tuz
 - ️Yarım çay bardağı koruk suyu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bamyaları ayıklıyoruz ve su dolu kaba yarım limon sıkıp bamyaları kaba atıyoruz.
 - Tencereye zeytinyağını koyup, tavla zarı boyutunda soğanlarımızı kavuruyoruz.
 - bir daha tavla zarı domatesimizi ve minik doğranmış 2 diş sarımsağımızı da ekledikten daha sonra bir su bardağı suyu ekleyip, küçük ocak, az ateşte ağzı kapalı biçimde pişiriyoruz.
 - Bir bağ koruğu sapıyla birlikte blenderdan kolay geçmesi için azıcık su ilavesiyle geçiriyoruz.
 - Süzgeç ya da bone sayesinde süzüyoruz.
 - Bamyalar renk değiştirip yumuşamaya başladığında yani kapatmaya 5 dk kala koruk suyumuzu da ekledikten daha sonra koruk suyuyla özdeşleşmesini bekliyoruz.
 - Bamya yemeğimiz servise hazır oluyor.
 - Koruk suyunu ağzı kapalı biçimde buzdolabında 1 hafta, buzlukta buz kalıplarında da 3 ay bekletip tüketebilirsiniz.
 
Zeytinyağlı Koruk Sulu Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı