Zeytinyağlı, Limonlu, İri Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağlı, Limonlu, İri Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- Yarım kilo iri bamya
 - 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
 - 3 diş sarımsak
 - 3 adet ince tatlı yeşil biber
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı toz şeker
 - 1 çay kaşığı toz tatlı biber
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - Yarım limonun suyu
 - 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
 - 2 su bardağı su
 - 1 adet armut domates
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bamyaları zirve kısımları oval biçimde keselim büyüklüğüne nazaran ikiye üçe keselim.
 - Derin bir kaba alalalım yıkayalım su dolduralım 2 yemek kaşığı içine sirke koyalım 10 dk bekletelim.
 - daha sonra tekrar yıkayıp süzgüye alalalım.
 - Tencereye yağı koyalım küçük yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı koyalım 1-2 dk kavuralım.
 - Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberi ek edelim domatesi de rendeleyip ekleyelim bir karıştıralım salçayı tuz baharatları ek edelim tekrar karıştıralım bamyaları ek edelim bir yavaşça karıştıralım.
 - Üzerine limon suyu üzerine gezdirerek dökelim.
 - Limon suyu bamyanın salyanın akmasını engelliyor 5 dk kısık ateşte bu türlü pişsin oda sıcaklığında suyu verelim.
 - fokurdayınca ocağın altını kısalım.
 - Kısık ateşte 40-45 dk pişirelim afiyet olsun
 
Zeytinyağlı, Limonlu, İri Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı