Zeytinyağlı Yer Elması ( Jerusalem Artichoke With Olive Oil)

celeron

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Yer Elması ( Jerusalem Artichoke With Olive Oil) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo yer elması
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet ayva
  • 1 adet yeşil elma
  • Tuz
  • Zeytinyağ
Zeytinyağlı Yer Elması ( Jerusalem Artichoke With Olive Oil) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yer elmaları soyulur ve küp formunda doğranır. Kararmamaları için limonlu suda yada sirkeli suda bekletilir.
  2. Tencereye zeytinyağ, piyazlık doğranan soğan eklenir. Karıştırılır.
  3. Üzerine küp küp doğranmış patatesler, havuçlar eklenir. Tuz eklenip karıştırılır.
  4. Küp küp doğranan ayvalar, yeşil elmalarda eklenir. Üzerine biraz sıcak su eklenir.
  5. En son üzerine suyunu süzdüğümüz yer elmaları eklenerek kapağı kapatılarak, kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirilir.
Afiyet olsun


Zeytinyağlı Yer Elması ( Jerusalem Artichoke With Olive Oil) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı